вторник, 12 май 2015 г.

Третото око



Стига с тези книги за Третото око. Практика ти трябва. Пристъпи към отварянето му. Чел си какъв ще бъде ефектът. Ще станеш наблюдател на собственото си съществуване. Каквото и да се случва, теб няма да те засяга. Защото ще бъдеш просто свидетел. След това ще можеш да четеш чуждите мисли. Още малко усилия и тренировки – ще можеш да направляваш чужди мисли и поведение.

Знаеш, че в същност Третото око се помещава в епифизата. А тя се намира между двете мозъчни полукълба, точно зад междувеждието.

Ако си възрастен, трябва да положиш усилия да декалцифицираш епифизата. С годините тя натрупва калций и Третото око стои здраво затворено.

И така – пречистване на епифизата.

Най-напред спираш да ядеш халогениди – съединения на флуор, хлор и бром. Епифизата много обича халогенидите и силно ги привлича. Лиши я от тях. Спираш всичко, което е с много калций. Забравяш за млякото и сиренето. Избягваш чешмяната вода, заместваш я с тази от магазина – по възможност с „Девин“. Лишаваш се от всичко, в което има живак. Имай предвид, че живакът се среща най-много в рибата тон, рибата меч, треската, мерлангуса и щуката. Махаш от менюто си пестицидите, подсладителите, алкохола, кафето и цигарите. Включваш масирано в храната си органично олио от риба скат. Много черен шоколад. Много лимонена киселина – сутрин по три супени лъжици или по седем лимона. Не дръж лимоните в порцеланови съдове. Съхранявай ги в щайги от дъб. Дъбът като многовековно дърво помага за появата на мистични преживявания. Чесън, чесън и пак чесън.  Яж  диметил сулфонил и метил-сулфонил-метан. Те съдържат необходимата сяра. Масло от риган и много йод.

Щом свикнеш с диетата, започни сутрин петминутка със специални упражнения за активиране на Третото око. Затваряш очи и се концентрираш между двете вежди, точно по средата. Съсредоточаваш цялото внимание. Епифизата много обича вниманието. Никоя част от тялото не обича толкова вниманието. Стой така пет минути. Това време е достатъчно, за да не можеш да си отлепиш двете затворени очи от Третото око, което още не е отворено.

След няколко седмици си готов.

Наблюдавай как се случва най-лесното – да бъдеш свидетел. Наблюдаваш се. Изплува някаква тревожна мисъл. Ти я гледаш. Каишка като на кученце й връзваш и я разхождаш. Даже се забавляваш. Мисълта ще се подразни, ще започни да нервничи и накрая ще си тръгне. После идва друга – още по-мръсна, страховита. Тя се опитва да те сграбчи, да те изкорми от притеснения, с примка да те удуши. Към нея се прибавят други – искат да те влачат, да те въртят, да те подхвърлят, в стени да те праскат! Ти обаче се потънал в себе си, стъпил си на здрава почва и им гледаш сеира. Те са си те, ти си си ти. Изобщо не те засягат. Камо ли да те влачат, притискат и изстискват. Да си отворил Третото око значи преди всичко „да не ти пука когато си най-нещастен“. Ако си нещастен, но не ти пука от това, ти си направил първата крачка към Просветлението.

Същото отношение трябва да приложиш и към всичко, което носи табелата „щастие“. Идват мисъл и чувство, които те тласкат да станеш доволен, удовлетворен, приповдигнат и прочие. Наблюдаваш ги. Не им позволяваш да те докоснат. Ще питаш „Защо?“ Ще кажеш, че това е хубаво и е тъпо да не му се отдаваш. Тъпо е, обаче ако се отпуснеш и се предадеш в плен, Третото око ще се затвори и после като дойдат страховитите мисли, няма да можеш да не ти пука. И така – когато се чувстваш щастлив, трябва това да ти е абсолютно безразлично.

Когато постигнеш най-лесното – да си свидетел на всичко, което се случва в теб, Третото око се отваря още по-широко и ти преминаваш на следващ етап – да четеш мислите на другите.

Само не се стъписвай! Толкова простотии ще прочетеш – че си прост, нахален, некадърен, завистлив, егоист, нагъл и прочие. В такъв момент включваш първото постижение – ставаш свидетел и престава да ти пука.

Може да се случи и обратно. Да прочетеш, че си мил, умен, съобразителен, талантлив, въпреки че това се случва значително по-рядко. Ако хората знаят, че им четеш мислите, може и по-често да си го мислят, защото я си шеф, я си родител с пари, я си клиент. Те обаче не знаят. Ако все пак попаднеш на такава ситуация – не се поддавай! Бъди свидетел! Ако ти стане хубаво, значи нещо куца в тренировките, в умението. Защо трябва да си безразличен – виж обяснението за щастливите мисли и необходимостта да не им  се обръща внимание.

Следва най-трудното и последно – да караш хората да мислят и да правят това, което ти искаш.

Ако си социално ангажиран, мини направо на геополитическо ниво. Срещни например Путин и Обама. Накарай ги да си организират съвместен банкет. А сега, направи следното. Гледал ли си американския филм „Сталин“? В него Хрушчов играе до Сталин казачок и като приклекне, Сталин му излива шампанско на голата глава.

Какво ще поискаш, зависи от твоята оценка за тези две личности. Имам предвид Путин и Обама. Можеш да накараш Обама да играе казачок, а Путин да му излива шампанско на къдравата императорска глава. Можеш и обратно – Путин да играе казачок, а Обама да му излива шампанско на русата евразийска глава. Аз лично предпочитам първото. Такива са ми геополитическите възгледи – при тях Обама трябва да играе казачок, а Путин да му излива на главата шампанско. Този избор произтича от ценностно – рубладжийската ми ориентация. Другият избор произтича от цивилизационно – грантовата ориентация.

Най-интересното е, че и при двете събития може да се очаква един и същ глобален ефект. Дали еднополюсният свят ще разбере, че все някога другите ще разливат шампанско за негова сметка или кандидат – организаторът на многополюсния свят ще разбере, че трябва да мине време, преди Империята да спре да разлива шампанско за негова сметка, всички може би ще проумеят, че е по-добре да се играе казачок и да се разлива шампанско, отколкото и единият и другият да се въоръжават безкрай. Накратко, еднаквият глобален ефект се състои в това - светът и в двата случая да започне да разбира, че трябва да наблегне на танците и шампанското, отколкото на геополитическото зъбене, извиване на ръце и трошене на гръбнаци. 

След като постигнеш такова отваряне на Третото око, че да предизвикваш промени в поведението на глобално равнище, заеми се с по-лесни неща. Например, накарай само с мисъл децата ти да изхвърлят боклука или жена ти да тръгне на време, защото на нея все не й стигат някакви десетина минути.

Някой ще оспори, че неправилно съм подредил нещата. Някой ще каже, че трябва да се върви от лесното към трудното, а не обратно. Абсолютна заблуда. Когато постигнеш трудното, лесното става още по-лесно, а ако постигнеш лесното, нямаш никакви гаранции, че трудното става по-малко трудно.

Това обаче е истина само ако си успял да си отвориш Третото око.

Опитай!

2 коментара:

Unknown каза...

Благодаря!

Unknown каза...

Като дебили.Никакво трогване от нищо. Егати посветените. Безчувствени и егоистични като тараба на селска ограда.