четвъртък, 11 юни 2015 г.

Средства



Ставам от сън, пия фрешове, правя йогистко дишане, плувам и въртя педалите на велоергометъра. Ям ягоди срещу високо кръвно налягане и подагра. Пия запарка от шипка срещу атеросклероза. Пия отвара от корени на репей превантивно срещу циреи. Пия чай от мента срещу истерия и ям пъпеш срещу меланхолия.

Правя всичко това, защото дните са трудни, напрегнати и изтощаващи – трябва да съм във форма. Необходими са ми енергия, самочувствие, издръжливост и оптимизъм. Спортуването, плодовете и билките са средство за постигане и поддържане на социална кондиция.

         *    *    *

Блъскам, работя, за да имам нормален стандарт, който ще ми осигури възможност и настроение да се занимавам със себе си. Включително и това да плувам, въртя педалите, да правя йогистко дишане и да пия фрешове. Ако си ударен с мокър парцал от обществото, изобщо няма да ти е до фитнес. А без него, с трупането на години, животът става мъчителен – с болки и изпилени нерви. Социалната кондиция е средство, за да си осигуриш пари и желание за здравословен начин на живот.

         *    *    *

И едното е средство и другото е средство.

А бе, цели няма ли?

Няма коментари: